szerző:
Eduline

Szexuális zaklatás miatt figyelmeztetésben részesítette egyik HÖK-küldöttjét az ELTE Természettudományi Karának fegyelmi bizottsága - írja az Átlátszó Oktatás.

Az ELTE Természettudományi Karán múlt héten zárult le a fegyelmi eljárás, figyelmeztetésben részesítették egyik hallgatójukat szexuális zaklatás miatt. A TTK HÖK elnöke, Horváth Luca megerősítette, hogy a zaklató az egyik HÖK-küldöttjük - olvasható az Átlátszó Oktatás cikkében.

A HÖK elnöki beszámolója szerint augusztus elején a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karral közösen szervezett Mentortáborban egy hallgatót szexuális zaklatás ért. A sértett hallgató megkereste a két kar elnökét, ők továbbították a panaszt a Természettudományi Kar dékánjának, aki elindította a fegyelmi eljárást. Kifejezetten gyorsított eljárást kértek.

Az elnök szerint komoly vádról volt szó, több hallgató azt mondta, hogy az érintett HÖK-ös a sértett kifejezett tiltakozása ellenére nyíltan és durván fogdosta őt.

Ugyanakkor másik forrás szerint a HÖK-küldött a nyakába vette a később panaszt tevő lányt, aki ezt akkor még egyáltalán nem nehezményezte, azonban a HÖK-ben lévő “politikai ellenfelei” lehetőséget láttak abban, hogy a jelenetet szexuális zaklatásnak állítsák be.

Egyelőre még nincs hír arról, hogy a küldöttgyűlés visszahívja-e az érintett küldöttet.

Szexuális zaklatás az egyetemeken: sehol nincs ilyen eset?

Miután az ELTE dékánjáról kiderült, visszaélt a hatalmával, kirúgták Mikonya Györgyöt. De mennyire elterjedt ez a magyar egyetemeken, és hová fordulhat az áldozat? Mikonya Györgyről, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának - immár volt - dékánjáról november elején írtuk meg, hogy kirúgták.