szerző:
Eduline

A diákok számára fenntartott filmes megmérettetésen indulhat Kis Hajni filmje, a Szép alak.

©

A Diák Oscarról (Student Academy Awards) az utóbbi években keveset hallottunk, ugyanis már 22 éve nem indult magyar versenyfilm - írja az Index. önmagában már ezért is siker Kis Hajni filmjének jelölése az Amerikai Filmakadémia részéről.

A Magyar Filmhét után a Friss Hús Rövidfilmfesztiválon is bemutatott Szép alak egy fiatal lány és egy takarítónő kapcsolatáról szól, ami leginkább csak az Egyed Brigitta által alakított takarítónő fejében létezik. A filmről az alkotó a Filmhét stábjának nyilatkozott (1:36).

A Friss Húson mi a Gólyatábor című rövidfilmről írtunk kritikát.

Az akadémia 1749 jelölésből választotta ki a kategóriák 7-7 jelöltjét, ezek közül a Legjobb Idegennyelvű Film mezőnyében versenyzik az alkotás. A zsűri legközelebb augusztusban ül össze. Az első három helyezettet szeptember 18-24. között tartott egész hetes díjátadó sorozaton jelentik majd be.

Eddig egyetlen magyar filmnek volt sikere, 1991-ben Böszörményi Zsuzsa diplomamunkája, az Egyszer volt, hol nem volt megnyerte a Legjobb Idegennyelvű Film kategóriáját.

Nemzetközi sikert ért el a MOME Anim

Az Animafest a legjobb animációs versenyfilmekkel nevező műhelyeket díjazta, elsőként azt a MOME Anim iskolát, amelynek hallgatója, Andrasev Nadja Cannes-ban harmadik helyet hozta el animációs filmjével. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció tanszékét választotta az év legjobb animációs iskolájának a zágrábi Animafest - írja az intézmény közleménye.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!