szerző:
Eduline

Betiltották az online diákhiteleket Kínában, mert gyanús hitelezők aktfotókkal zsarolták a fiatal diáklányokat. A kínai bankfelügyelet, az oktatási minisztérium és az emberi erőforrások minisztériuma közösen lép fel a nem bejegyzett, online hitelezők egyetemi működésével szemben. - írja a Népszava.

Fiatal diáklányoktól kértek egész alakos meztelen fozókat, cserébe a kért hitelösszeg akár két-ötszörösét is kifizették. Azonban a későbbiekben a lányokat zsarolták, hogy nyilvánosságra hozzák a képeket, amennyiben nem fizetik vissza időben a hitelt és annak irreálisan magas kamatait.

Egy állami ifjúsági lap hozta nyilvánosságra annak a lánynak a történetét, aki egy saját válalkozás beindításáért beleegyezett az aktfotók küldésébe a pénzért cserébe. 120 ezer jüan kölcsönért cserébe négy hónappal később már az összeg duplájával tartozott és megfenyegették, hogy ha nem fizeti vissza, akkor nyilvánosságra hozzák a képét. A lány a családjától kért segítséget, hogy ki tudjon keveredni a hitelezők által felállított csapdából.

A sjátos kínai diákhitelezési módszerek már egy ideje keringenek az interneten és sajnos ez az eset nem egyedi.

(Népszava)