szerző:
Eduline

Izgulós diák vagy, aki mindig a legrosszabbra számít? Minden vizsga előtt úgy érzed, biztosan meg fogsz bukni? Akkor van egy jó hírünk.

©

A legrosszabbra készülő diákok jobban fogadják a vizsgák eredményét, mint azok, akik nem izgulnak, vagy csak nem készülnek a legrosszabb forgatókönyvre – ezt állapította meg egy tanulmány, melyet nemrég az Emotion című szaklapban közöltek.

A tesztet 230 kaliforniai joghallgatón végezték el, akik a záróvizsgájukra készültek. A legrosszabbra számító, nagyon aggódó diákok sokkal jobban fogadták az esetleges rossz hírt az eredményről, mint azok, akik vagy nem izgultak, vagy másként vezették le a stresszt.

A legrosszabbra készülésnek még az az előnye is megvolt, hogy a későbbi jó eredmény sokkal jobban meglepte a diákokat, így jobban is örültek neki.

Tehát azt is mondhatjuk, hogy a vizsga után kompenzálta az élet azokat, akik előtte hetekig rettegtek. Hiszen a magabiztos diákok ugyanúgy érhettek el rossz eredményt, mint az aggódósok. Az még nem bizonyított, hogy melyik az egészségesebb: előre aggódni, vagy nagyot csalódni.