szerző:
Eduline

Megtaláltuk a hétvége legérdekesebb programját: szombaton kezdődik a "betonworkshop" - a kurzus vezetői szerint a beton egész egyszerűen szexi.

©

A Szövetség '39 Művészeti Bázis negyedszer szervezi meg betonworkshopját, ahol építész-, forma- és terméktervező, illetve szobrászhallgatók fognak betonból ékszereket, bútorokat és köztéri alkotásokat készíteni. Szombaton a workshop nyitórendezvényén mérnökök és művészek tartanak előadásokat például az úszóbeton pontonokról, papírbetonról és a metróállomás-építészetről. A részletes programot itt találjátok.

Annak idején a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatóinak hirdették meg a workshopot, az idén már a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemről, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskoláról, a KREA Kortárs Művészeti Iskolából és a Pécsi Tudományegyetemről is jelentkeztek leendő betonművészek. Négy dolog, amit eddig biztos nem tudták a BME-ről.

A száz hallgató 3-5 fős csapatokban fog dolgozni április 12. és 27. között, májusban pedig már ti is birtokba vehetitek a köztéri műveket. Még nincs programotok hétvégére? Itt van néhány ingyenes áprilisi program.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!