szerző:
Eduline

Bár az adzők tudtak róla, még ők bátorították a játékosokat, sőt lányokat is szállítottak.

©

Egy áldozat keresete után indult részletes nyomozás a Baylor Egyetem focicsapatánál, főleg a 2011-2014 közötti időszakot vizsgálva.

A most beadott kereset szerint Art Briles vezetőedző idejében 52 nemi erőszakot követtek el az egyetemi csapat játékosai, ebből 5-öt csoportosan.

A bűncselekmények az egyetemi campuson kívül a játékosok által szervezett bulikon történtek, többet videóra is vettek, majd egymás között küldözgették a csapattársak.

A Baylor mérkőzése az UCLA ellen 2012-ben.
©

Az egyetemnek hiába szóltak, az edzők nem tettek semmit. Sőt, olyan is előfordult, hogy a középiskolából az egyetemre látogató fiataloknak szerveztek légyottokat az edzők, hogy azok végül őket válasszák a továbbtanulásnál.

Mivel a csapat eredményei jöttek Briles vezetése alatt, az egyetem kivételezni kezdett a csapattal -derült ki egy korábbi vizsgálatból. Vagy ellehetetlenítették az áldozatokat, hogy segítséget kérjenek, vagy megvásárolták őket, például kifizették vagy elengedték a tandíjukat.

Ilyen, mikor egy egyetem elkezdi megfelelően kezeli a nemi erőszakot

Brenda Tracyt egy egyetemi buliban négy hallgató erőszakolta meg, de hiába tett feljelentést is, az ügyből végül nem lett semmi. Évekkel később az egyetem bocsánatot kért, majd átfogó programot alkotott. Tanulságos történet, hogy miként lehet évekkel később is helyesen reagálni egy szörnyű esetre.