szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel tárgyalt.

Júniusban indul a Főváros Fudan Egyetemmel kapcsolatos konzultációja – jelentette be Baranyi Krisztina Ferencváros polgármestere és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere hétfőn, írja a hvg.hu.

Hozzátették: a kormány tervei úgy zsúfolnák össze a Diákváros koncepcióját, hogy annak az értelmét adó funkciói csorbulnának. A kormányt tulajdonképpen arra akarják rávenni, hogy tartsa magát a 2019. decemberében megkötött megállapodásukhoz - mondta el a főpolgármester.

A főpolgármester szerint ez a megállapodás konszenzusos volt, közösen kellene dönteni a megváltoztatásáról is, ám ők nem támogatják a Fudan Egyetem budapesti kampuszának felépülését. Karácsony most rákérdezett Palkovics Lászlónál, hogy megkerestek-e más egyetemeket a Budapestre költözés lehetőségével, és nemleges választ kapott.

Palkovics László azzal érvelt, hogy a Fudannal 2014 óta van együttműködés, Karácsony Gergely szerint ez azt jelenti, hogy a Diákváros helyszíne korábban is felmerült mint az egyetem budapesti kampuszának helye.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!