szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kedd éjjel nyújtotta be a kormány a Fudan Hungary Alapítvány létrehozásáról és a Budapest Diákváros megvalósításáról szóló törvényjavaslatait az Országgyűlésnek, amely szerint mégis osztoznia kell a területen a Fudan Egyetemnek és a Diákvárosnak, a sportcsarnokot és a konferenciaközpontot pedig közösen kell majd használniuk - írta meg a hvg.hu. A benyújtott törvényjavaslat szerint állami tulajdonú területeket kapná meg ingyen az egyetemet fenntartó Fudan Hungary Alapítvány, és a korábbi közlésekkel ellentétben mégis elvesz területet a Diákvárostól.

Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere - aki érintett a beruházásban - Facebook-oldalán reagált a hírekre. A kerületvezető emlékeztetett, hogy Palkovics László miniszter nemrég egyeztetésre hívta az egyetemmel kapcsolatban.

Tekintsem ezt a mai törvényjavaslatot az egyeztetés alapjának? Ebből ugyanis feketén-fehéren kiderül, hogy odadobták a Diákváros területét a Fudannak

- írta, majd hozzátette: legalább vége a hazudozásnak arról, hogy a Diákvárost is meg akarják építeni a kínai egyetem mellett.

Palkovics miniszter úr egyeztetésre hívott a Fudan kínai egyetem ügyében jövő hétfőre. Tekintsem ezt a mai...

Közzétette: Baranyi Krisztina – 2021. május 12., szerda

Karácsony Gergely sem hagyta szó nélkül a javaslatot. A főpolgármester azt írta, hogy ellen fognak állni, nem adják a Diákváros „egyetlen négyzetcentiméterét sem”.

Jegyezzük meg ezt a napot. A napot, amikor a Fidesz 15 ezer magyar diák megfizethető lakhatásának helyszínét átadja a...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. május 12., szerda

A Fudan építése körül óriási viták zajlanak

Az utóbbi időben rengeteget hallani arról, hogy a világ 34. legjobb egyeteme, a Fudan Egyetem Magyarországra érkezik. De mégis mit kell tudni erről az egyetemről? Kik és mit tanulhatnak majd az intézményben? Illetve miért alakult ki vita a projekt körül? Összeszedtünk minden fontos kérdést és választ.

A Fudan Egyetemmel kapcsolatos legfrissebb történéseket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!