szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Budapest főpolgármestere térképen mutatta meg a kínai egyetem és a Diákváros helyét.

Örülök, hogy a határozott kiállásunkkal sikerült meghátrálásra kényszeríteni a kormányt a ferencvárosi Diákváros ügyében. De még nem eléggé

– írta Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a Facebookon.

A vita a kormány és Karácsony Gergely között azzal indult, hogy a főpolgármester arról írt, félő, hogy a kínai Fudan Egyetem ideköltöztetése veszélyeztetni fogja a Diákvárossal kapcsolatos terveket. A kormány legutóbbi válaszából azonban úgy tűnik, az egyik nem zárja ki a másikat. „A Diákváros fontos kormányzati terv, amely fel fog épülni a Fudan Egyetem mellett” - közölte a Miniszterelnökség a héten.

Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatót tartot és úgy tűnt a helyzet megoldódott, azt mondta, a Diákváros fejlesztése érintetlen marad, a Déli Városkapu egyéb területein kap majd helyet a Fudan kampusza - számolt be róla a hvg.hu.

A főpolgármester csütörtök esti posztjában azonban azt írja, hogy a terven, ahova a kínai egyetemet berajzolták, azon eredetileg diákszállás és a Diákváros irodái szerepeltek. "Vagyis a kínai egyetem igenis az eredetileg tervezett Diákváros területének egy részét foglalná el. Márpedig, ha csak egyetlen magyar fiatal kiszorul a Budapesti Diákvárosból a kínai egyetem miatt, az számomra elfogadhatatlan" – írja.

Örülök, hogy a határozott kiállásunkkal sikerült meghátrálásra kényszeríteni a kormányt a ferencvárosi Diákváros...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2021. április 15., csütörtök

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!