szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A frissen alakult Freeszfe Egyesület a Damjanich utca 4. szám alá költözik majd be, ahol kulturális központot és alkotóműhelyt terveznek.

A felújított iskolaépületben a közösségi tér kialakítását az egyesület már a következő hetekben megkezdi,

hogy a felmondó és elbocsátott oktatók hamarosan zavartalanul folytathassák az SZFE 155 éves hagyományainak és szellemiségének jegyében zajló szabad alkotómunkát hallgatóikkal

- írja a Freeszfe Egyesület közleményében. Mint írják, az oktatók által korábban létrehozott – az új épület bérleti jogát pályázati úton elnyerő – Várkonyi Zoltán Alapítvány elsődleges feladata, hogy az oktatás folyamatosságát biztosítsa, hallgatók által kezdeményezett művészeti projektek támogatásával és ezek infrastrukturális segítésével.

A közösségi központban a képzésekhez kapcsolódó színházi vizsgaelőadásokat és vizsgafilmvetítéseket, közönségtalálkozókat, szakmai beszélgetéseket tartanak majd, ezen kívül ifjúsági programok széles választékát szeretnék kínálni, szakjaikhoz kapcsolódó workshopokkal, beavatószínházi és tantermi színházi előadásokkal, a legkisebb korosztálynak bábszínházi bemutatókkal. Hosszútávon felnőttképző tanfolyamok meghirdetésével nyitnák meg műhelyeik kapuit a különböző művészeti területeik iránt érdeklődők előtt, melyeket évtizedek óta alkotó és oktató színházi és filmes mestereik vezetnének.

A tervek szerint nyár végén egy szabadtéri nyitófesztivállal mutatkozhatnak majd. Az épület kulcsát Niedermüller Péter polgármester adja át hétfő délután.

A hallgatók egyébként tegnap búcsúztatták el az eddig otthonuklat, Vas utcai épületet, ahonnan nem csak a képzések és a kollégium költözik el, hanem a 62 éves Ódry Színpad is megszűnik.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!