szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"Az őszi szemeszter őszi szemeszterként legyen lezárva" - az SZFE oktatói ragaszkodnak az előző félév korrekt lezárásához.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatói közleményt adtak ki, összeszen 107 aláíróval. A nevek között pedig nem csak a főállású tanárok, hanem az óraadók aláírása is szerepel.

Azt írják,

ragaszkodunk az igazsághoz: jelenléti, illetve online oktatás zajlott a tanév őszi szemeszterében, és január végéig lezajlik a vizsgaidőszak. A hallgatók teljesítését jelenléti ívekkel, vizsgalapokkal és felvételeken rögzített vizsgafeladatokkal igazoljuk. Mi, az SZFE tanárai ragaszkodunk az óraadó tanárok teljesítésének elismeréséhez, járandóságuk január végi kiegyenlítéséhez. Ragaszkodunk ahhoz, hogy az őszi szemeszter őszi szemeszterként legyen lezárva. Ne történhessen a Neptun rendszerben olyan adminisztratív manipuláció, amely az őszi félévet nulla kredittel érvényteleníti, és a tavaszit harminc kredittel nyitja meg.

A közleményben kiemelik, szerintük "ez a kizárólag büntetésként értelmezhető terv nem veszi figyelembe a Fővárosi Törvényszék december 18-án kelt végzését, amely egyértelműen elrendeli a Kuratóriumnak az oktatást megtiltó, november 27-i döntésére a teljes halasztó hatályt. A kuratórium december 22-én megismételt döntése nem veszi figyelembe a valóságot".

Az aláírók teljes listáját itt nézhetitek meg:

KÖZLEMÉNY AZ IGAZSÁG VÉDELMÉBEN Mi, az SZFE tanárai ragaszkodunk az igazsághoz: jelenléti, illetve online oktatás...

Közzétette: Független Szabad Egyetem – 2021. január 18., hétfő

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!