szerző:
MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szarka Gábor kancellár október 8-án reggel az SZFE Vas utcai épületében megkezdi a munkáját - tájékoztattak közleményükben az vezetők.

Mindezt annak érdekében, hogy "biztosítsa az egyetem működőképességét, felelősséget vállalhasson az ott dolgozók munkakörülményeiért és intézkedhessen a bérek és egyéb juttatások kifizetéséről" - olvasható az egyetem vezetése által kiadott közleményben.

Ugyanis elutasították a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése által tett ajánlatot az intézmény hallgatói és a sztrájkbizottság is - tájékoztatta Novák Emil általános rektorhelyettes és Szarka Gábor kancellár közleményben az MTI-t.

A vezetők közleménye azt is tartalmazza, hogy az SZFE dolgozóinak mintegy harmada a kancellárnak írásos nyilatkozatot juttatott el, amelyben rögzítik, hogy az egyetemfoglalásban nem vesznek részt, az azt szervezőkkel nem működnek együtt és Szarka Gáborral akarnak együtt dolgozni.

TASZ: Az SZFE kancellárjának nincs joga dönteni arról, fizet vagy sem

A Társaság a Szabadságjogokért szerint az egyetem kancellárjának nem áll jogában visszatartani vagy késleltetni a béreket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!