szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ahogy megígérték a hallgatók és az egyetem képviselői, jelenleg is a Kossuth Lajos téren tüntetnek az egyetem átalakítása ellen.

Az országgyűlés ma szavaz a modellváltásról, ami az SZFE mellett több másik egyetemet is érint. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói önkormányzatának (HÖK) képviselői úgy érzik, hogy a múlt szerdai egyeztetésnek nem lett eredménye Palkovics Lászlóval.

A Mérce a helyszínen van, az élő közvetítést itt nézhetitek:

Az SZFE vezetése, oktatói, volt és jelenlegi hallgatói és felelős szakmai szervezetek meggondolatlannak és előkészítetlennek tartják az indokolatlanul felgyorsított ütemű modellváltást, ezért nyílt levelükben arra kérik Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes urat, vonja vissza az általa benyújtott törvényjavaslatot. Dr. Palkovics László miniszter úrtól azt kérik, hogy kezdjen érdemi tárgyalásokat az egyetemi közösség képviselőivel. Az Országgyűlés képviselői felé pedig az a kérésük, hogy a jelenlegi formájában ne szavazzák meg a törvényt. A nyílt levelet több elismert és kitüntetett színész, illetve rendező is aláírta.

Színművészeti átalakítása ellen rengeteg színész – többek között ifj. Vidnyánszky Attila, Alföldi Róbert, Mácsai Pál és Stohl András is – tiltakozik. A korábbi hallgatók gólyaesküjéről készült videót itt nézhetitek meg

Fontos oktatási kérdésekben is dönthet ma a parlament

A kormány 2021-es költségvetésről szóló javaslatáról és az iskolaőrség bevezetéséről is szavazni fog.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!