szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Semmelweis Egyetem (SE) Gyermekklinikája után az SE Neurológiai Klinikáján is találtak igazoltan koronavírusos alkalmazottakat - az egyetem sajtóreferense megerősítette a hírt a Qubitnek.

Beck András sajtóreferens azt írta a Qubitnek, hogy mivel az egészségügyi dolgozók kiemelten veszélyeztetettek a koronavírus-járvány miatt, március 11-től kezdve az egyetem saját hatáskörében biztosítja a szükséges esetben a folyamatos szűrést mind a dolgozók, mind a hallgatók részére, beleértve a tünetmentes kollégákat is.

lyen szűréssel találtak március 14-én egy fertőzött kollégát, annak ellenére, hogy a klinika munkatársai nem oktatták azokat az iráni gyógyszerész hallgatókat, akikről március elején bizonyosodott be, hogy megfertőződtek koronavírussal.

Ezután az egyetem rektorának utasítására a klinika minden munkatársát tesztelték, ennek köszönhetően még a betegség korai szakaszéban azonosítottak néhány fertőzöttet, tájékoztatott Beck András, hozzátéve, hogy március 26. óta nem tudnak új megbetegedésről. Kiemelte: a Semmelweis Egyetemen továbbra is folyamatos és biztonságos a betegellátás, rendelkezésre áll a megfelelő humánerőforrás.

Újabb egyetemen várható a félév meghosszabbítása

Akár augusztus 31-ig is meghosszabbíthatja a tavaszi szemeszter időtartamát a Debreceni Egyetem, ha erre szükség van a járványhelyzet miatt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!