szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tavaszi félévben március 31-ig, azaz máig érvényesek a korábbi, előző féléves matricák a diákigazolványokon. De vajon mi a szabály a vészhelyzetben?

Az iskolákban bevezetett tantermen kívüli oktatás miatt nem mehettek be a suliba, és a hallgatók sem mehetnek be az egyetemekre, ezért jelenleg nincs lehetőség diákigazolvány-igénylésre és helyettesítő, papíralapú igazolások kiadására sem.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelkezése szerint azok a tanulók és hallgatók, akik még nem kaptak diákigazolványt, mostantól egy elektronikusan elküldött igazolást kinyomtatva vehetik igénybe az utazási kedvezményeket. A felsőoktatásban tanulók pedig március 31. után is kedvezményesen utazhatnak az elsőféléves matricával érvényesített diákigazolványukkal - tették hozzá.

Meddig van erre lehetőség?

A kihirdetett veszélyhelyzet miatt a buszokon, vonatokon a járványügyi veszélyhelyzet végét követő 15 napig fogadják el a 2019/2020-as tanév I. féléves matricákat és az kinyomtatott igazolásokat is.

Így juthattok szakirodalmakhoz otthonról: 3+1 adatbázis szakdolgozatíráshoz

Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik idén adják le a szakdolgozatukat, ugyanis a koronavírus miatt a könyvtárak zárva vannak. Most azoknak az utolsó éves egyetemistáknak szeretnénk segíteni, akiknek szakirodalmakra lenne szükségük. Íme néhány online adatbázis, amit otthonról is tudtok használni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!