szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tegnap a Pázmány 21 pontos javaslatcsomagot tett közzé a koronavírus miatt.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora, Dr. Kuminetz Géza 21 pontos javaslatcsomagot tett közzé a koronavírus miatti intézkedésekről, illetve ajánlásokról hétfőn – írja a hvg.hu.

A dokumentumot feltöltötték az intézmény oldalára, de levélben is kiküldték a hallgatóknak. Az intézkedések közül a legfontosabb, hogy az egyetem mindenkit arra kér, ne menjenek külföldre.

elrendelem, hogy a mai naptól az egyetemi hallgatók, oktatók és munkatársak – 2020. április 15-ig – nem utazhatnak külföldre. Ezzel a szabályozással összhangban kérem az oktatókat, hogy külföldi konferencia-részvételüket lemondani szíveskedjenek.

-írja a rektor levelében.

Azokat a hallgatókat, oktatókat, munkatársakat, akik jelenleg külföldön tartózkodnak, kötelezi az egyetem, hogy hazatérésük után két hétig maradjanak távol az egyetem épületeitől és rendezvényeitől. Ebben az esetben az otthonmaradás igazolt távollétnek minősül.

A rektor elrendelte azt is, hogy az egyetemen rendezendő külföldi részvételű, nemzetközi konferenciákat mondják le az érintettek. A hazai szervezésű eseményeket maximum 30 fő részvételéig lehet megtartani.

A pontok között olvasható, hogy az egyetem minden épületének bejárathoz érintésmentes fertőtlenítőszer-adagoló került, és az is, hogy a takarítószemélyzet a kilincseket rendszeresen fertőtleníti.

A Szent István Egyetemen már nem lehet Erasmus-programmal külföldre utazni

Lehet, hogy pórul járnak azok, akik most utaznának Erasmus-programra külföldre. A Szent István Egyetemnek már februárban voltak óvintézkedései a koronavírussal kapcsolatban, most azonban tovább szigorítottak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!