szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vannak olyan egyetemi ösztöndíjak, amelyekre még csak mostanában nyílt meg a jelentkezési felület - ilyen a Bursa Hungarica is. Hogyan és meddig tudtok pályázni? Mutatjuk lépésről lépésre.

A Bursa Hungarica ösztöndíjra hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló egyetemisták és utolsó éves középiskolások pályázhatnak, havonta összesen maximum 10 ezer forintot kaphatnak ösztöndíjként egy éven (két szemeszteren) keresztül.

A pályázat beadási határideje 2019. november 5. A beadáshoz az EPER-Bursa (Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszer) oldalán szükséges regisztrálnotok. Akik még nem regisztráltak, itt tehetik meg. Ezután a pályázati adatok rögzítése következik, majd az ellenőrzés után a pályázati űrlapot kinyomtatva és aláírva a települési önkormányzatnak kell eljuttatni (postai úton).

Őszi érettségi, felvételi tájékoztató, jelentkezési határidők: minden fontos dátum egy helyen

Mikor lesz az őszi érettségi? Hányadikán teszik közzé a középiskolai felvételi tájékoztatót? Itt van az októberi naptár.

Milyen dokumentumok szükségesek a pályázáshoz?

A támogatáshoz szükséges dokumentumok a következők: hallgatói jogviszony-igazolás, igazolás az egy háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelméről, valamint egyéb dokumentumok, amelyek a szociális rászorultságot igazolják - ezt az elbíráló települési önkormányzat határozza meg.

A beérkezett pályázatokat az adott települési önkormányzat bírálja el 2019. december 5-ig.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!