szerző:
Eduline

Tizenkilenc év alatt végezte el az egyetemet az Egyesült Államok egyik leglustább egyetemistája: Kathy Vitzthum 1992-ben volt gólya, diplomáját azonban csak néhány hónapja vette át, szemeszterenként ugyanis mindössze egy-két kurzust végzett el. Nem ő az egyetlen, aki tíz-tizenöt, rosszabb esetben harminc-negyven évig húzza egyetemi, főiskolai tanulmányait.

Loretta Patton – 75 év

A 92 éves Loretta Patton 17 évesen hagyta ott a középiskolát, 2010 decemberében azonban úgy döntött, itt az ideje, hogy megszerezze az érettségit. A legtöbb gondja a matematikával volt, ennek ellenére májusban átvette a középiskolai bizonyítványt – 75 évvel azután, hogy félbehagyta tanulmányait, írja a Forbes.

Burlyce Sherrell Logan - 55 év

A 73 éves Burlyce Sherrell Logant 1956-ban vették fel a University of Texasra – egyike volt az intézmény első afroamerikai hallgatóinak. Sherrell a negyedik szemeszter végén otthagyta az egyetemet, elköltözött, 2006-ban azonban újra elkezdte az 55 évvel korábban félbehagyott történelem szakot. Azt tervezi, hogy néhány even belül megszerzi mesterdiplomáját is.

Burlyce Sherell Logan
©

Evelyn Malzberg – 25 év

A 86 éves Evelyn Malzberg a középiskola után a Brooklyn College-ban tanult újságírást az 1950-es években, majd több mint húsz év kihagyás után a New Jersey City University BA-képzését kezdte el, félévenként azonban csak egy-két kurzust vett fel – ezzel ő lett az egyetem legidősebb és legkitartóbb hallgatója, több mint 25 éve tanul az intézményben.

Evelyn Marzberg - 25 év után vehette át a diplomát
©

Kathy Vitzthum – 19 év

Kathy Vitzthum 1992-ben iratkozott be az iowai állami egyetemre, miután főnöke megígérte neki, hogy megemeli a fizetését, ha diplomát szerez. Nem siette el a tanulást, szemeszterenként mindössze egy tantárgyat vett fel, így 19 éve jár az intézménybe – gyerekei hamarabb szerezték meg az oklevelet, mint ő.

Kathy Vitzthum
©

Henry Prunier – 69 év

Prunier 1940-ben felvételizett az Assumption College-ba, de kénytelen volt félbehagyni tanulmányait, családot alapított, karriert épített. 89 évesen mégis úgy döntött, hogy befejezi a főiskolát, a diplomát idén májusban szerezte meg.

Az egyik magyarországi rekorder a Debreceni Egyetem egyik hallgatója, aki tizenkilenc évig tanult az intézményben. Az egyik kanadai egyetemnek szintén egy "öregdiákkal" gyűlt meg a baja: az egyik volt hallgatót húsz éve nem tudják kiköltöztetni a campus kollégiumából.

eduline