szerző:
Eduline

Válaszolt a molesztálással gyanúsított hitoktatót alkalmazó székesfehérvári egyházmegye a kérdésekre.

©

Közel egy héttel a tatabányai botrány kirobbanása után végre válaszolt a molesztálással gyanúsított hitoktatót alkalmazó székesfehérvári egyházmegye a sajtó megkeresésére.

 „Az egyes plébániák plébánosai választják ki azon hitoktatókat, akiket mind szakmai, mind pedig erkölcsi szempontból alkalmasnak találnak ezen oktatási feladat ellátására. Ahhoz, hogy egy hitoktató a Székesfehérvári Egyházmegye területén hitoktatási tevékenységet végezzen, szükséges még a mindenkori megyéspüspök által kiadott hitoktatási engedély” – közölték a Borssal az érintett egyházmegyétől arra a kérdésre, hogyan engedhették tanítani a férfit úgy, hogy korábban már elítélték kiskorú ellen elkövetett bűncselekmény miatt.

Börtönbe kerülhet a hitoktató tanár, aki alsó tagozatos gyermekekkel fajtalankodott

Előzetesben van az a tatabányai hitoktató tanár, aki a gyanú szerint két kislánnyal akart fajtalankodni. A gyanúsított egy tatabányai általános iskolában dolgozik hitoktatóként, eddig alsó tagozatos gyermekeket tanított - írja a Kisalföld.hu. A Tatabányai Törvényszék 2018. június 28-án hozott határozatában elfogadta az előzetes letartóztatását, ugyanis a férfi a gyanú szerint két kiskorú gyermeket próbált molesztálni az általa tartott tanórán.

„Csak olyan személyt lehet hitoktatóként alkalmazni, aki erkölcsileg feddhetetlen, amennyiben bárminemű kétely merül fel a keresztény erkölcsiségét illetően, azonnal kivizsgálásra kerül az ügy, alkalmatlanság esetén haladéktalanul visszavonásra kerül a hitoktatási engedély” – tették hozzá levelükben.

Fajtalankodó tatabányai hitoktató: nem nyilatkozik az iskola

Továbbra sem nyilatkozik az iskola a tatabányai hitoktatóról, aki a gyanú szerint az egyik tanórán fajtalankodásra akart kényszeríteni egy 9 és egy 7 kislányt. Ahogy már korábban beszámoltunk róla, előzetesbe került az egyházmegye által foglalkoztatott 41 éves tatabányai hitoktató, mert a gyanú szerint az egyik tanórán fajtalankodásra akart kényszeríteni egy 9 és egy 7 kislányt.