szerző:
Eduline

Megnéznétek egy jó darabot a színházban, de a lakbér és a fénymásolás elvitte a zsebpénzt? Megnéztük, milyen lehetőségeitek vannak, ha csak pár száz forintot tudtok a színházjegyre költeni.

A Miskolci Nemzeti Színház
©

Ma este Színház!

A maesteszinhaz.hu-n  féláron vehettek jegyek az aznapi előadásokra, így akár már 500 forintért is beülhettek a színházba - igaz, kezelési költséget kell fizetnetek, ez pár száz forint a jegy árától függően. Nemcsak a budapesti, hanem a szegedi, kecskeméti, kaposvári, egri, debreceni és dunaújvárosi színház kínálatából is válogathattok: naponta 30-35 előadás kerül fel az oldalra attól függően, hogy melyeken van még szabad hely - az adott előadásra kattintva láthatjátok az üres székeket, és jelölhetitek meg, hova szeretnétek jegyet venni. A honlapon bankkártyával fizethettek, a jegyet e-mailben kapjátok meg, és kinyomtatva kell bemutatni a pénztárnál.

A Ma este Színház! oldalán féláron vehettek jegyet az aznapi előadásokra
©

Diákjegyek és -bérletek

A Vígszínház saját darabjaira a diákok 50 százalék kedvezménnyel vehetnek karzatra szóló jegyet, ha pedig már csak fél óra van az előadásig, a diákigazolvány felmutatásával akár 500 forintért is válthattok jegyet. A kedvezmény csak a helyszíni jegyvásárlásra vonatkozik: ha interneten szeretnétek vásárolni, a karzatról 700 forintért is végignézhetitek a darabot.

Az Örkény István Színházban 20 százalék kedvezménnyel vehettek jegyet, ha a pénztárban felmutatjátok a diákigazolványotokat, és bérletet is kedvezményes áron vásárolhattok. Az Örkényben a legolcsóbb jegy 1000 forint.

A Nemzeti Színházban 3000-4200 forintért vásárolhattok három vagy négy előadásra szóló diákbérletet. Ha egy előadásra vesztek jegyet, a diákigazolvány felmutatásával 30 százalék kedvezményt kaptok, ha pedig csoportosan mentek (legalább 20 fő), negyven százalék kedvezmény jár. Az előadás kezdete előtt egy órával 500 forintért ülhettek be a megmaradt helyekre. Egy igazolvánnyal egy jegyet lehet vásárolni. A Nemzetiben egyébként a legolcsóbb jegy 1800 forintba kerül.

A Radnóti Miklós Színházban 20 százalékos kedvezménnyel - 5400-5800 forintért - válthattok négy előadásra érvényes bérletet, ez a jegyek eredeti árához viszonyítva 30 százalékos kedvezményt jelent. A legolcsóbb jegy 1300 forintba kerül.

A Trafó pénztárában 20 százalék kedvezménnyel vehettek diákjegyet. Ha az Operaházba mennétek, a kakasülőn már 500 forintért is találtok ülőhelyet.

A Pécsi Nemzeti Színházban 20 százalék kedvezménnyel vehettek diákbérletet: a legolcsóbb, négy előadásra szóló "Ahogy tetszik" repertoárbérlet 4480 forintba kerül. A legolcsóbb jegy - a karzaton - 1000 forint.

A kaposvári Csiky Gergely Színházban a kaposvári diákok 3500 forintért, a vidéki diákok pedig 4000 forintért vehetnek öt előadásra érvényes bérletet, amellyel a karzaton foglalhatnak helyet. A többi bérlettípus árából 30 százalék kedvezményt kaptok, ha felmutatjátok a diákigazolványotokat. Ha jegyet vesztek - a legolcsóbb 700 forintba kerül -, 10 százalék kedvezmény jár.

A debreceni Csokonai Színház hétféle, 6+1, illetve négy előadásra érvényes bérletet kínál a diákoknak: hétfői és csütörtöki darabokra ülhettek be. A legolcsóbb, 6+1 előadásra szóló bérlet mindössze 3300 forintba kerül, a négy előadásra szóló bérletért pedig 2000 forintot kell fizetni. Ha I. vagy II. kategóriás ülőhelyre vesztek jegyet, a diákigazolvány felmutatásával 10 százalék kedvezményt kaptok - ezeknek az eredeti ára 2000-3000 forint. A Csokonaiban a legolcsóbb jegy 800 forint.

A Szegedi Nemzeti Színházban is háromféle diákbérlet közül választhattok: öt előadást már 3200 forintért megnézhettek. A jegyek árából 10 százalék kedvezményt kaptok - a legolcsóbb ülőhely eredeti áron 800 forint. A Miskolci Nemzeti Színházban 20-22 százalék kedvezménnyel vehettek diákjegyet, illetve -bérletet: a legolcsóbb jegy 800 forintba, a legolcsóbb, hat előadásra szóló bérlet 5100 forintba kerül.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok.

Hogyan mehettek múzeumba teljesen ingyen? Cikkünket itt találjátok, arról pedig, hogy hogyan spórolhattok a tankönyveken, itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!