szerző:
Eduline

Május 4-ig pályázhatnak az egészségügyi képzéseken tanulók a havi maximum 40 ezer forintos ösztöndíjra.

©

Közleményben tudatta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK): április 11-től május 4-ig lehet benyújtani a pályázatokat az ápolói ösztöndíjprogram második szakaszára - írja a Magyar Hírlap, az elnyerhető hozzájárulás összege pedig havonta nettó negyvenezer forintig terjed.

A felhívás összesen huszonkilenc egészségügyi szakképesítésre terjed ki, ezek között van ápoló, csecsemő- és gyermekápoló, egészségügyi aszszisztens, kardiológiai és angiológiai asszisztens, klinikai fogászati higiénikus, klinikai laboratóriumi szakasszisztens, gyógy- és sportmasszőr, gyógyszertári asszisztens, mentőápoló, ortopédiai műszerész, illetve sportmasszőr is.

Az ösztöndíjprogram az Országos Képzési Jegyzékben szereplő egészségügyi nappali iskolarendszerű szakképesítésekre irányulhat. Az ösztöndíj feltétele, hogy a szakképesítés megszerzését követően a pályázók legalább annyi ideig dolgozzanak a megszerzett szakképesítésüknek megfelelő munkakörben valamely hazai közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál, amennyi ideig a támogatást kapták. Azoknak a tanulóknak, akik az előző pályázati időszakban támogatásban részesültek, már nem kell új pályázatot beadniuk.

Így kaphatsz havi 200-350 ezer forintos ösztöndíjat, és még szakmai tapasztalatot is szerezhetsz

Szakmai gyakorlattal rendelkező pályakezdőket keresnek a cégek? Az elképzelés nem teljesen irreális, hiszen az egyetemi évek alatt is szerezhetsz munkatapasztalatot: gyakornokként. Ráadásul ezt külföldön is megteheted, így közben világot láthatsz, nyelvet tanulhatsz, és még ösztöndíjat is kaphatsz mindehhez. Megéri külföldön tölteni a szakmai gyakorlatot? Mindenképpen, hiszen a külföldön végzett szakmai gyakorlat pluszt is ad az álláskeresésnél.