szerző:
Eduline

Köztudott, hogy a jobb agyfélteke a művészet, az érzelmek és a kreativitás területe, míg a bal felelős a beszédkészségért és a logikáért. Ha szeretnétek megtudni, a jobb vagy a bal féltekétek domináns, próbáljátok ki ezeket a teszteket.

Húsz kérdés, két agyfélteke

Ennek a tesztnek a kitöltéséhez szükségetek lesz némi angoltudásra - húsz kérdésre kell választ adni (aki alapfokon beszél angolul, az is nyugodtan kezdjen bele, érteni fogja a kérdéseket), a kvíz a huszadik kérdés után kalkulálni kezd, és százalékos eredményt ad arról, hogy a jobb vagy a bal agyféltekétek a dominánsabb.

A tesztet itt próbálhatjátok ki.

Merre forog?

A mindmotivations.com szerint a következő teszttel kideríthetitek, melyik agyféltekétek a domináns. Nézzétek a női alakot harminc másodpercig: az óramutató járásával megegyező, vagy éppen ellenkező irányába forog a test? A teszt készítői szerint a jobb agyféltekétek a domináns, ha az óramutató járásával megegyező irányú mozgást észlelitek, míg ha az óramutató járásával ellenkező mozgást látjátok, a bal.

Zseniális, kétperces teszt: melyik szakma illik hozzád a legjobban?

Milyen hivatást érdemes választanotok? Kétperces tesztet ajánlunk csütörtök reggelre. A Proprofs.com oldalon találtunk rá erre a tíz kérdésből álló "pályaválasztási" tesztre - valószínűleg nem áll erős tudományos lábakon, de azért érdemes kitölteni. Nemcsak azoknak ajánljuk, akik továbbtanulás előtt állnak, hanem azoknak is, akik évek óta a szakmájukban dolgoznak - és kíváncsiak arra, kitalálja-e a teszt a munkájukat.