szerző:
Eduline

Ahogy közeledik az ünnep - és vele együtt a várva várt szabadnapok -, egyre nehezebb rávenni magatokat a munkára és/vagy a tanulásra? Tartsatok szünetet - ehhez ajánlunk ma jobbnál jobb teszteket.

Egy igazi IQ-teszt

A Mensa HungarIQa tesztje a leírás szerint a fluid intelligenciát méri, "ezt a képességünket használjuk, amikor nem tudjuk, mit kell tennünk, vagyis amikor olyan problémákat kell megoldanunk, amelyek újszerűek számunkra, és amelyek megoldásakor nem támaszkodhatunk korábban már elsajátított ismeretekre".

Ábrákon kell szabályszerűségeket felfedeznetek, hogy rájöjjetek, hat lehetőség közül melyik illik egy 3x3-as alakzat üresen álló mezőjére. A tesztet itt kezdhetitek el.

Helyesírási teszt

Harminckét év után új helyesírási szabályokat kell megjegyezni - a helyesírási szabályzat 12. kiadása tavaly ősszel jelent meg, alaposan megnehezítve sokak dolgát. Az új szabályok alapján összeállítunk egy ötperces tesztet, de előre szólunk: nem lesz könnyű.

A tesztet itt kezdhetitek el.

Melyik agyféltekéd a domináns?

Ebből a húsz rövid kérdésből álló, angol nyelvű tesztből kiderül, hogy melyik agyféltekétek a domináns.

A jobb agyféltekéhez kötődnek a vizuális képességek, az érzelmek, a térérzékelés, a művészi készségek, az analógiás gondolkodás, a fantázia, az elvont, filozofikus gondolatok. A bal agyféltekéhez a verbális készségek, a nyelvi képességek, a matematika, a logika, az ok-okozati összefüggések, az elemzés, következtetés és a gyakorlatiasság.

A tesztet itt próbálhatjátok ki.