szerző:
Eduline

Igazán bosszantó, mikor minél hamarabb át kellene jutnod egyik helyről a másikra, de egyszerűen áll a város, és bármit teszel, egyhelyben toporogsz. Kipróbáltuk, hogy a leggyorsabb.

A pálya: A Corvin negyedtől a Kolosy térig. A kipróbált eszközök: tömegközlekedés, taxi, kerékpár - és mi magunk. A tesztünk lepet épp jókor jön, hogy túl tudjátok vészelni a következő heteket.

©

Tömegközlekedés

Ha a Corvin negyedtől indulunk és a Kolosy térre tartunk, az alábbi variációk szerint mehetünk a legegyszerűbben:

4-6 villamos és 17/19/41 villamos - 35 perc

A villamosos közelekedés nagyon praktikus. A  négyes-hatos szépen végigdöcög a körúton, ha nincs semmilyen nagyobb probléma, illetve, ha éppen jár. A fonódó villamosok adott szakaszai azonban az autóforgalmoban vannak, így ha a reggeli órákban szállsz rájuk, könnyen dugóba kerülhetsz. Főleg, hogy hiába készült el a budapesti fonódó villamoshálózat, a régi villamosok elég lassan tudnak csak haladni a síneken.

9-es busz - 40 perc

A másik kézenfekvő lehetőség a 9-es busz használata. 6 perces sétára van a megállója a Corvin-negyedtől, és pont a célnál tesz le. Azonban számolni kell hozzá a belváros közlekedésével, a Deák térrel, a körúttal. Azonban ha van időtök, kényelmesen, átszállás nélkül utazhattok.

Taxi - 20 perc

©

Nem olcsó mulatság reggelente a taxit választani, de ha nagyon késésben lennétek, jó döntés. A tapasztalt budapesti taxisok ismerik azokat az útvonalakat, ahol szinte senki nem jár, és alig 20 perc alatt felröpítenek a város másik pontjára. Azonban 2500-3000 forintot kérnek érte, ami lássuk be, nem túl olcsó, majdnem annyi, mint egy diákbérlet.

Kerékpár  - 35 perc

Nyilván fizikai kondíciótól függ, hogy mennyi idő alatt teszitek meg az utat, de az átlagot és a forgalmi szabályok betartását szem előtt tartva valamivel több mint fél óra alatt eljuthattok Óbudára. Tehát a villamosközlekedés mellett ez a másik legpraktikusabb mód, amit ajánlani tudunk. Persze csak akkor válasszátok, ha nem baj, hogy kissé ziláltan érkeztek meg a célhoz.