szerző:
MTI

Hónap vége van, és kezdtek kifogyni a költőpénzből? Nem kell aggódni, zsebpénz híján sem kell otthon ülnötök, összegyűjtöttük ugyanis a mai nap legjobb ingyenes budapesti programjait.

A  Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérőrendezvénye, az  ArtTÉR remek ingyenes programokat, koncerteket és színházi előadásokat is kínál a mai napra. A Városháza téren felállított színpadon fellép a Budapest Bár, a Muzsikás együttes, valamint a PASO, amely egy ritkán látható műsorával érkezik: híres magyar és nemzetközi zenekarok dalait, népszerű filmzenék feldolgozásait játssza majd.

A repertoáron többek közt az LGT, az Illés, Rihanna, Cseh Tamás, Amy Winehouse, a Blur, Nancy Sinatra, Liszt Ferenc, Gershwin dalai is szerepelnek. A PASO vendégeként fellép Kiss Erzsi, Harcsa Veronika, CéAnne és Szűcs Krisztián.

©

A Gozsdu Manó Klubban délután a népszerű improvizációs színházi csoport, a Momentán Társulat lép fel, utána az Elefánt zenekar következik. Látható és hallható lesz a Rájátszás produkció, amelyben népszerű zenészek és költők-írók dolgoznak együtt.

Beck Zoltán (30Y) Háy János-versekre írt dalt, Kollár-Klemencz László (Kistehén) és Grecsó Krisztián már egy kislemeznyi közös számot készített együtt, akárcsak Szálinger Balázs és a Heaven Street Seven frontembere, Szűcs Krisztián. Erdős Virág és Kollár-Klemencz együttműködéséből született többek között az Ezt is elviszem magammal című sláger.

Az Ankertben Szabó Benedek és a Galaxisok játszanak, együtt lép fel a Shakespeare szonettjeit megzenésítő WH, és ezúttal Sena mellett az Akkezdet Phiai is közreműködik. Este fél 9-kor lép színpadra a hazai dzsesszpop-színtér egyik legtehetségesebb előadója, Jónás Vera. Az énekes, dalszerző, gitáros crossover stílusban írja és szólaltatja meg dalait, az élő elektronikát teljesen akusztikus hangzással ötvözi. Részletes infókat a programokról itt találtok.

Campus life - evés-ivás, buli, könyv, kultúra kevés pénzből

Hol lehet 600 forintért ebédelni? A Corvinus-ELTE BTK-ELTE ÁJK háromszögben jártunk, első cikkünket itt, a másodikat itt olvashatjátok el. A BME és az ELTE lágymányosi campusához közeli olcsó éttermekről, menzákról itt olvashattok. Az Óbudai Egyetem VIII. kerületi campusa körül található étkezdékről itt, a 200 forintos pizzázókról itt találjátok cikkeinket. Budapest legjobb levesező helyeiről itt olvashattok.

Hogyan lehet színházba menni néhány száz forintért? Mikor mehettek múzeumba teljesen ingyen? Összefoglalónkat itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!