szerző:
Eduline

Ahogy Kínában arcfelismerő szoftverek buktatják le a bűnözőket, úgyan úgy ez a megfigyelési rendszert működhet az oktatási intézményekben is? Van, ahol erre keresik a választ.

©

Hangzhou egyik középiskolájában már tesztelnek egy olyan viselkedéselemző rendszert, ami kamerák és arcfelismeréses szoftver segítségével figyeli a nebulók óra alatti magatartását - írja a 24.hu. A program kevesebb mint egy perc alatt elemzi az arckifejezést, és észre veszi az elbambulásra, álmodozásra, vagy akár alvásra utaló jeleket. A helyi Hangzhou Network szerint a rendszer rögtön értesítést küld a tanárnak arról, ha valamelyik diák hosszabb ideig produkál túlságosan szórakozott viselkedést.

Ugyan elsőre úgy tűnik, hogy ez a diákok számára szívás, valójában a tanárok munkájára való visszajelzésekre kíváncsiak az üzemeltetők, amit legegyszerűbben azon mérnek le, hogy mennyire érdekli a diákokat az óra. Az iskola vezetőségét sok kritika érte a rendszer miatt, de ellek ellenére is úgy tervezik, hogy az év végéig még több órán fogják alkalmazni a megoldást.

Az összes iskola termeit bekamerázzák, mobilappon nézhetik a diákokat az indiai szülők

Három hónapon belül az összes állami iskolát bekamerázzák Delhiben, India fővárosában - írja a 444.hu. A szülők pedig majd egy mobilalkalmazáson keresztül élőben nézhetik majd a gyereküket - írja az oldal a BBC-re hivatkozva. A város minisztere, Arvind Kejriwal szerint így teszik transzparensé és elszámoltathatóvá az iskolákat.