szerző:
MTI

A közlekedési szituációk élethűbb megjelenítése érdekében videós kérdésekkel bővül 2016 januárjától minden kategóriában a KRESZ-vizsga – közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság.

Az NKH közleménye szerint az eddig alkalmazott korszerű ábrák, grafikák, fényképek mellett megjelenő kisfilmek egy konkrét forgalmi szituációt jelenítenek meg. Ez azért jobb az álló képeknél, mert nem egy kiragadott pillanatot ábrázolnak.

Az NKH azt írta, a fejlesztés nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a vizsgázók élethűbb megjelenítésben értelmezhessék - ezáltal jobban megértsék - az adott közlekedési helyzetet, így jóval felkészültebben kerülnek ki a forgalomba, ennek következményeként pedig jelentős mértékben javulhat a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra.

Kapcsolódó cikkeink

Itt tanulhattok KRESZ-t teljesen ingyen

Ezeket a szabályokat a legtöbben nem jól tudják

100 ezret is bukhattok, ha erre nem figyeltek jogsiszerzés közben

Hozzátették, a filmbejátszások legfeljebb tíz másodpercesek és a kérdés megválaszolására adott egy percen belül akár többször is lejátszhatóak, de a válaszadásra összesen ezeknél a kérdéseknél is csak egy perc áll rendelkezésre.

Nem változik a vizsgán feltett összes kérdés száma, összes pontértéke és a megfelelés ponthatára sem - közölte a hatóság.