szerző:
MTI

Magyarországon nincs diplomás-munkanélküliség, mert akinek van diplomája és szakmája, annak jelenleg állása is van - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, egy a duális oktatásról rendezett szakképzési konferencián tartott előadásában.

©

Palkovics László a tanulás fontosságáról szólva kiemelte: Magyarországon jelenleg mind a szakképzésbe, mind a felsőoktatási diploma megszerzésébe fektetett energia és pénz megtérül. Egyebek mellett azért, mert ha valakinek van szakmája, az lényegesen többet keres az átlagosnál, és ez igaz a magasan képzett szakmunkásokra és a felsőoktatásban végzettekre is - tette hozzá.

A duális képzési formáról elmondta: míg a 2015/2016-os tanévben 198 partnerszervezettel működtek együtt az egyetemek és mintegy 400 hallgatót vettek fel, addig a tavalyi felvételi időszakban már 350 partnerszervezet több mint 600 hallgatót vett fel.

Ezért érdemes megszerezni a diplomát - adatok

Az OECD-országok közül Magyarországon a legalacsonyabb a diplomások között a munkanélküliség - mondta Palkovics László, a felsőoktatásért felelős államtitkár szerda reggel az M1 aktuális csatornán. Az államtitkár szerint az említettek körében a munkanélküliség nem éri el a 2,5 százalékot, ami alacsonyabb, mint Németországban.