szerző:
Eduline

Gondolkoztatok már azon, hogy szeptemberben az egyetemen milyen feladatok várnak majd rátok? Összeszedtünk pár tipikus hibát, amit az elsőévesek elkövetnek.

1. Vesztek fel órát reggel 8-ra vagy péntekre.

Ez a legnagyobb hibák egyike, hiszen korán kell kelni, ami az egyetemi létforma mellett nagyon nehéz lehet (és ugyanez a helyzet a pénteki órákkal is). Persze utóbbi a kolisoknak vagy a bejárósoknak nagyobb gond, de mindenkinek jól jöhet egy-egy szabadnap.

2. Felvesztek második vagy harmadik féléves tárgyakat is

Felesleges, ugyanis nem lesz hozzá alaptudásotok, hiszen az alapozó órákkal együtt végzitek. Ha olyan szemináriumra kerültök be, ami a felsőbbéveseknek kötelező, és éppen emiatt kicsúsznak a létszámból, nem lesznek túl boldogok.

3. Megvesztek minden könyvet és folyóiratot, amit a tanár említ

Biztosan lesz olyan felsőbbéves, aki kölcsön tudja adni, vagy megvan a könyvtárban/antikváriumban is.

4.  Elköltitek a zsebpénzetek 90 százalékát, és csak később ébredtek rá, hogy még csak hetedike van

Az egyetemen nagyon könnyen fogy a zsebpénz, erre oda kell figyelni, már az elején.

5. Nem esztek rendszeresen, és a gyorskaja jelenti a főtt ételt

Az egészség akkor is fontosabb, ha éppen napi 12 órát vagytok az egyetemen. Mindig egyetek főtt ételt is, és ne csak a gyorskaja, a gyros és a többiek jelentsék a napi táplálékot.

7 dolog, ami a koliban totál normális, a valóságban viszont bizarr

Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez. Vannak dolgok, amik az egyetemi koleszokban teljesen természetesnek tűnnek, a való életben azonban több, mint bizarr lenne a jelenség.