szerző:
Eduline

Az elmúlt években sokat változott az étkezési kultúra Magyarországon és Budapesten. Egymással versengenek a legújabb ételdivatok: az eredeti, olasz verzióhoz egyre jobban hasonlító pizzák, a műfaj határait feszegető hamburgerek és kézműves kolbászok. Ne feledkezzetek meg a magyar gyorsételek állócsillagáról, a lángosról. Olcsó, laktató, és sokkal több helyen találjátok meg a városban, mint gondolnátok.

©

Flórián téri aluljáró – Krumplis Lángos

Alighanem a legismertebb budapesti lángosozó. Ez a gasztronómiai emlékmű Óbuda egyik elhanyagoltabb aluljárójának szélfútta koszfolyosójából tündököl ki. A tulajdonosok nem sokat tesznek a hely reklámozásáért, és az arculat valószínűleg ritkábban változik, mint Magyarország államformája, de a minőség megteszi a magáét: reggel 7-től este 7-ig áll a sor. Olcsó, klasszikus, megbízható.

Fővám tér, Nagy Vásárcsarnok – Lángi Plusz

Ha a Corvinusra jártok, akkor igazán nem kell messze mennetek egy kis lángosért. A Vásárcsarnok karzatán, az éhes turisták gyűrűjén áthatolva, több mint 30 féle lángos közül választhattok, beleértve lekváros, nutellás és egyéb édes töltelékeket. Változatos, egy kicsit drága, de korrekt.

Kazinczy utca 18. – Lángos Máshogy

A Karavánban, az újvonalbeli gyorsételek egyik központjaként működő foodtruck parkolóban természetesen lángost is találtok. Valójában eredetileg lángosozót akartak nyitni a tulajdonosok, de ezt nem engedte a parkoló, így jött a nyitott hely ötlete. Ezek a bulinegyedes barangoláshoz ideális hipsterlángosok drágábbak és kisebbek az átlagnál, de az alapanyagok, a liszttől a feltétig, valóban remek minőségűek. Ráadásul a szokásos fokhagyma-tejföl-sajt mellett olyan érdekességekkel pakolhatjátok meg, mint a juhtúró és a hagymalekvár.

Dob utca 2. – Drum Café

Ez a hely is a bulinegyedben található, de sokkal tradicionálisabb éttermi élményt nyújt, ráadásul barátságos árakkal. Az eklektikus berendezésű hely remek menüvel és szakácsokkal dolgozik. A magyar és a kóser konyha által ihletett kínálat nem okoz csalódást, remekül kihasználja a tányérok adta lehetőségeket. Az egyik klasszikus, a lecsós lángos, például csak igen kis hatásfokkal lenne fogyasztható zsírpapírból, állva. Ha pedig éhesek maradtatok, remekül elkészített desszertekkel folytathatjátok. Éttermi élmény büféárakkal.