szerző:
Eduline

Nehéz elhinni, de az Egyesült Államokban - hivatalosan - a politikusok a legrosszabbul fizetett diplomások.

Nehéz elhinni, de az Egyesült Államokban - hivatalosan - a politikusok a legrosszabbul fizetett diplomások. Ennek az az oka, hogy állami vagy helyi testületekben dolgoznak részmunkaidőben, ezért a feladatért azonban csak jelképes összeget kapnak: átlagosan havi 780 dollárt, vagyis 172 ezer forintot – adta hírül a munkaügyi statisztikai hivatal felmérésének eredményét az OnlineDegrees.org oldal.

A politikusok után a zenei rendezők és zeneszerzők keresnek a legrosszabbul, ők havi 1500 dollárt, vagyis 330 ezer forintot tehetnek zsebre. Az aktivisták valamivel többet keresnek, ők átlagosan 1600 dollárt, azaz 352 ezer forintot kapnak havonta.

A tanárok nemcsak itthon, hanem az Egyesült Államokban is a legrosszabbul fizetett diplomások közé tartoznak: az ő jövedelmük havi 1950 dollár, vagyis 430 ezer forint. Rajtuk kívül az operatőrök, a szociális munkások és a grafikusok sem keresnek kiemelkedően, hiába tanultak éveken keresztül, és szereztek diplomát.

Az alacsony átlagfizetések oka a statisztikai hivatal szerint az, hogy az említett szakmákban gyakoribbá vált a részmunkaidős foglalkoztatás, ami eleve alacsonyabb bért ígér.Mi a helyzet Nagy-Britanniában? A legjobban és legrosszabbul fizetett szakmákról itt olvashatsz bővebben.