szerző:
MTI

Oktatási programot indít 50 év felettieknek a Kaposvári Egyetem - jelentette be Szávai Ferenc rektor.

©

A február közepén induló ingyenes kurzusról elmondta: a megye nyugdíjasai, illetve az 50 év feletti korosztály a hat, illetve tíz féléves képzéseken egyszerre tanulhatnak és szórakozhatnak, találkozhatnak különböző területek országos és nemzetközi hírű szakembereivel - hangsúlyozta a rektor. A félévenként 12 előadásból álló sorozatban az egyetem profiljába tartozó közgazdasági, pedagógiai, művészeti és agrárjellegű előadások mellett az egyházakkal együttműködve a hitélettel is foglalkoznak. A programra már több mint 120-an jelentkeztek.

Repa Imre általános és tudományos rektorhelyettes arról beszélt, hogy az ország 64 felsőoktatási intézménye közül eddigi négy egyetemen indítottak képzést az idősebbeknek, ezekhez kapcsolódik most a Kaposvári Egyetem.

A program indítását hosszú előkészítő munka előzte - mondta a rektorhelyettes, hozzátéve: a képzések tematikáját az egyetem munkatársai három évre előre kidolgozták, de az első szemeszter tapasztalatai alapján ez még változhat a résztvevők igényeihez igazodva.

Hetente lesznek előadások, azt követően pedig konzultációra is lesz lehetőség. A félév végén a résztvevők tanúsítványt kapnak. A hatodik félév végén a hallgatók díszoklevelet, a tizedik elvégzett félév végén pedig senior multidiszciplináris másoddiplomát kapnak.

Az első félévben Kerekes Sándor egyetemi tanár a fenntartható fejlődésről, Botos Katalin professor emerita a nyugdíjrendszerről, Papp Lajos egyetemi tanár, szívsebész a test, a lélek és a szellem harmóniájáról, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Kaposvári Egyetem rektorhelyettese a Nemzeti Színházról, legendás művészekről tart előadást.