szerző:
Eduline

2018. július 1-jétől visszakapják a KRESZ-tanfolyam és -vizsga díját a 20 évnél fiatalabbaknak, az erről szóló kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

A tanfolyam és a vizsga díjának visszatérítése 25 ezer forintos értékhatárig jár, és akkor is igényelhetitek, ha a KRESZ-vizsga után nem vesztek részt azonnal gyakorlati oktatáson.

A B kategóriás jogosítványhoz szükséges e-learning KRESZ tanfolyam díja általában 15-25 ezer forint, a vizsga díja pedig 4600 forint, így a visszatérítés fedezheti ezeket a költségeket. 

Fontos feltétel, hogy a tanfolyam és a vizsga díját csak az igényelheti vissza, aki sikeres KRESZ-vizsgát tesz, és aki a vizsga napján a 20. életévét még nem töltötte be. Az igénylést a KRESZ-vizsgát követő egy éven belül lehet benyújtani.

Megvannak a részletek: így kaphatjátok vissza a sikeres nyelvvizsga díját

Most már mindent tudunk a sikeres nyelvvizsga díjának visszaigényléséről! A legfontosabb: azok is visszakaphatják komplex, szóbeli vagy írásbeli vizsgájuk díját, akik korábban már szereztek nyelvvizsga-bizonyítványt. A részletekről az Euroexam szakembereit kérdeztük. Kik kaphatják vissza a nyelvvizsgák díját 2018-tól? A legfontosabb, sok nyelvtanulót érintő szabály: nemcsak azok kaphatják vissza a 2018.