szerző:
Eduline

Már egy ideje elérhető az a dokumentum, amely ahhoz kell, hogy visszaigényelhessétek a KRESZ-tanfolyam és a -vizsga díját. De pontosan mik a visszaigénylés feltételei?

 Kik kaphatnak támogatásat?

A lehetőség azokra vonatkozik, akik a vizsga napján még nem töltötték be a 20. életévüket és a vizsga napja 2018. július 1-je vagy az utáni - írja az Új Nemzedék Központ. A támogatás összege maximum 25000 Ft.

Milyen információ(k)nak kell szerepelnie a befizetést igazoló számlán/bizonylaton?

A befizetést igazoló számlán/bizonylaton a vizsgázó nevének és a vizsgadíjként befizetett összegnek kell szerepelnie. Ha más személy fizeti be a tanfolyam/vizsga díját, a számlán fel kell tüntetni a vizsgázó nevét.

Az ügyintézési határidő 30 nap, a támogatást pedig a kérelmezők egy összegben, átutalással kapják majd meg.

Fontos dokumentumot tettek közzé: így kaphatjátok vissza a KRESZ-tanfolyam árát

Már elérhető az a dokumentum, amely ahhoz kell, hogy visszaigényelhessétek a KRESZ-tanfolyam és a -vizsga díját.

A támogatás csak a „B” kategóriás jogosítványhoz szükséges elméleti alaptanfolyamra és vizsgára érvényes?

Igen, a támogatás csak a „B” kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyam és vizsga díjára vonatkozik, más kategóriához szükséges tanfolyamokra, illetve vizsgákra nem. A támogatás mind tantermi, mind online elvégzett tanfolyamok esetében igényelhető. Valamint lehet intenzív, illetve akár 1 hónapos is. Nincs különbség a támogatás szempontjából.

Ingyenes KRESZ-teszt: ti átmennétek a vizsgán?

Kíváncsiak vagytok, mennyire kopott meg a tudásotok a jogosítvány megszerzése óta vagy most kezditek el a tanulást? Próbáljátok ki magatokat ezzel a kvízzel.