szerző:
Eduline

Milyen elméleti tanfolyamon kell részt vennetek, hány órát, illetve kilométert kell vezetnetek a jogsiért?

Ha szerencsétek van, már néhány hónap alatt megszerezhetitek a jogsit
©

Ha autóvezetői, vagyis B kategóriás jogosítványt szeretnétek szerezni, át kell mennetek az elméleti (KRESZ-), a gyakorlati, illetve az elsősegélyvizsgán.

A KRESZ-tanfolyam hét alkalomból áll, egy alkalom körülbelül három óra, hivatalosan négyszer negyvenöt perc. Így az elméleti oktatás során összesen 28 tanórán kell részt vennetek.

Ha megvan a vizsga, mehettek a gyakorlati tanfolyamra: legalább 30 órát kell vezetnetek, a harmincadik maga a forgalmi vizsga. A másik szabály, hogy legalább 580 kilométert kell mennetek a tanfolyam során - ha 30 óra alatt ez nem jön össze, pótórákat kell vennetek.

Az elsősegélyvizsga előtt nem kötelező tanfolyamra járnotok, de mindenképpen hasznos, mivel az újjáélesztést majd egy speciális babán kell bemutatnotok. Az elsősegély-tanfolyam összesen hat-nyolc tanórából áll, általában két alkalomra bontva.

Fontos, hogy a KRESZ-tanfolyam megkezdésétől számított kilenc hónapon belül mindenképpen el kell mennetek vizsgázni. Ha elsőre nem mentek át, három hónapon belül tehettek pótvizsgát. Ha ez sem sikerül, akkor meg kell ismételnetek a KRESZ-tanfolyamot is.

A sikeres KRESZ-vizsga után még két évetek van, hogy megszerezzétek a jogosítványt. Ha ez nem sikerül, újra kell járnotok a KRESZ-tanfolyamot és újra le is kell vizsgáznotok, vagyis az egész procedúrát elölről kell kezdenetek.

Arról, hogy mi szükséges még a jogosítványhoz, illetve az árakról itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!