szerző:
eduline/mti

Rekordnak számító trófeamennyiséget gyűjtött össze J. K. Rowling új drámája a legrangosabb angliai színházi díjátadón.

Kilenc trófeát gyűjtött össze Rekordszámú, kilenc trófeát gyűjtött a Harry Potter és az elátkozott gyermek című új brit dráma vasárnap este a londoni Royal Albert Hallban.

A legrangosabb brit színházi díjak átadásán a J. K. Rowling regénysorozata nyomán született színmű megkapta többek között a legjobb új darab díjat is.

A dráma a harmincas éveiben ábrázolja Harry Pottert és barátait, akiknek már a gyermekei járnak a Roxfort varázslóiskolába - idézte fel a BBC News.

Ennyit ér J. K. Rowling széke, amin ülve a Harry Pottert írta

Az illetékekkel együtt 395 ezer dollárért (108 millió forintért) árverezték el J. K.Rowling hétköznapi külsejű székét, amelyen ülve a Harry Potter-regényfolyam első két részét írta a brit írónő. A Heritage aukciósház szerdai New York-i árverésén 45 ezer dollár (12,7 millió forint) volt a kikiáltási ár.

Az alkotóknak ismét sikerült pazar színészgárdát foglalkoztatniuk, a felnőtt Harry Pottert alakító Jamie Parker a legjobb színész, a Hermionét játszó Noma Dumezweni pedig a legjobb színésznő elismerést kapta meg. A mellékszereplők mezőnyéből a Scorpius Malfoyt alakító Anthony Boyle is Olivier-díjat vehetett át. A darab rendezőjeként John Tiffany szintén díjat kapott, és több technikai trófeát is átvehetett a produkció.


"A képzelet ereje végtelen. És erre most nagyobb szükségünk van, mint valaha"  - mondta köszönőbeszédében Tiffany.