szerző:
Eduline

A Startup Safary idején ellepik a várost a fiatal informatikai vállalkozók és az érdekesebbnél érdekesebb ötletek is, hiszen ez maga a startup lényege is. A Codecool idén geek köntösbe bújtatott a Zing hamburgerekkel érkezett a programsorozatra.

 

©

Mi az a Startup Safary?

Az év ezen szakaszában a város különböző pontjain található startupok várják az érdeklődőket. A helyszíneken megismerkedhettek az adott irodával, az ott zajló munkával, ezen felül több témában is lesznek előadások. Többek között arról is hallhattok, hogy a sikeres vállalkozások és startupok hogyan kezdték, és milyen problémákkal küzdöttek meg az siker érdekében. De nem csak ennyiből áll egy Startup Safary.

Például idén a Codecool programozóiskola inspirálta a Zing burgereket, melyeket az esemény ideje alatt, április 19-20-án kóstolhattatok meg a Zing Burger kamionjánál a Gozsdu udvarban.

Már régóta szerettünk volna egy street food-os aktivitást - mesélte az eduline-nak Szántó András a Codecool marketing managere - a Zing Burgernél pedig nagyon nyitottak voltak erre az ötletre. Így született meg a Codecool Burger és az egyéb finomságok a Startup Safary két napjára. A programozókat mindig a gép mellett pizzával képzelik el az emberek, mi most egy kicsit másképp próbáltuk megmutatni a programozók ebédjét.

A Codecool természetesen nem tér el eredeti „hivatásától” és nem fog éttermet nyitni, de az is lehet, hogy még találkozhattok a programozósuli burgereivel a jövőben. Ha lemaradtatok róla, ne aggódjatok, most megmutatjuk, hogy is nézett ki a C#ili burger vagy MarhaJava burger és mit választhattak még akik egy programozó-inspirálta burgerre éheztek:

©
©

Ha az is érdekel, hogy mivel foglalkozik egy programozóiskola és bejön az IT, akkor itt bővebben olvashattok a Codecool képzéseiről is.

Hatalmas a hiány ezekből a szakemberekből: itt a lista

Tizen-, huszon- és ötvenezres munkaerőhiányt emlegetnek az IT-iparban a szakemberek - és manapság már a laikusok is beszállnak a licitbe. Kérdés, hogy tisztában vagyunk-e azzal, hogy igazából milyen szakemberekre van szükség. Szoftvertesztelő A klasszikus értelemben vett szoftvertesztelő olyan teszt forgatókönyveket és terveket készít, amelyek tartalmazhatnak manuális (kézi) és automatikus (gépi) tesztlépéseket is.