szerző:
Eduline

Speciális kurzusokat indítottak felnőtteknek Nagy-Britanniában: a kifejezetten rövid, néhány hetes tanfolyamokon egy...

Speciális kurzusokat indítottak felnőtteknek Nagy-Britanniában: a kifejezetten rövid, néhány hetes tanfolyamokon egy új szakmát sajátíthatnak el a jelentkezők. A kormány a munkanélküliség csökkenését várja az intézkedéstől – számolt be a The Guardian.

Sue Baughan már két ilyen rövid kurzuson is részt vett: először szandálkészítést tanult, majd azt is elsajátította, hogyan készíthet különböző mintákat bőrből. A 39 éves boddingtoni nő jelenleg egy környezetvédelmi szervezet csoportvezetőjeként dolgozik, ám szabadidejében és hétvégente cipőket készít - egyike azoknak, akik két különböző szakmát gyakorolnak egyszerre, így több pénzt keresnek.

A britek ma már 450 rövid tanfolyam közül választhatnak, amelyek népszerűsége egyre nő: idén 5300-an vettek részt a kurzusokon.

„Nem árt ma több lábon állni: ha az emberek a válság miatt elvesztik a munkahelyüket, nem maradnak állás nélkül, hanem felhasználják az itt szerzett tudást és képzettséget” – mondta Linda Roberts, a London College of Fashion rövid kurzusaiért felelős munkatársa. A jó álláshoz nem feltétlenül kell diploma – a legjobban fizetett szakmákról itt olvashatsz bővebben.