szerző:
Eduline

Budapesti művészek látogattak el a veszprémi börtön lakóihoz, hogy együtt irodalmazzanak egy kicsit.

A Magyar Nemzet számolt arról, hogy a Nézőművészeti Kft. Ady/Petőfi című előadása ezúttal a veszprémi börtönben A rendhagyó irodalomórával kiegészült előadást a csapat két tagja, Katona László és Kovács Krisztián adták elő, a darabot pedig Scherer Péter rendezte.

Az előadás műsorfüzetében a következő ismertető olvasható:

Az új, Ady/Petőfi címmel készített bemutatójuk egy rendhagyó irodalom óra keretein belül szeretné megszólítani a diákokat. Az előadás nem szokványos előadói stílusban és személyességgel kísérli meg közel hozni nagyjaink hétköznapi problémáit, családi életét, örömeit és bánatait. Szeretné megmutatni, hogy ők is “csak” hús-vér emberek voltak, mert is fontos, hogy mi van a verseken, költeményeken túl. Mi az, ami közös a most hallgató, olvasó diákban és a 200 évvel korábban élt “nemzeti hősben”?

A Magyar Nemzet beszámolója szerint a börtön lakói nagy figyelemmel és sok kérdéssel fogadták a hozzájuk érkező produkciót.

Igazán bámulatos felajánlást tettek az Eötvös végzős diákjai

Az Eötvös József Gimnázium végzős diákjai arra kérik rokonaikat és barátaikat, hogy idén ne nekik kedveskedjenek ajándékokkal. A gimnázium egyik végzős diákja az alábbi bejegyzést osztotta meg közösségi oldalán: Kedves Ismerőseim! Május 6-án elballagok, búcsút veszek az iskolámtól. Osztálytársaimmal úgy döntöttünk, hogy szeretnénk fogyatékos fiatalokon segíteni a ballagásunk alkalmából.