szerző:
Eduline

Bolti eladó, CNC forgácsoló, targoncavezető, logisztikai ügyintéző, kereskedő és boltvezető – ezek voltak a...

©

Bolti eladó, CNC forgácsoló, targoncavezető, logisztikai ügyintéző, kereskedő és boltvezető – ezek voltak a legnépszerűbb OKJ-s tanfolyamok 2013 első hat hónapjában a melyiksuli.hu oktatásközvetítő portál elemzése szerint. Drágábbak és hosszabbak lesznek az OKJ-s tanfolyamok szeptembertől - itt olvashatjátok el, hogyan változik a képzési jegyzék.

Elsősorban a legfeljebb fél év alatt megszerezhető szakképesítésekre van fizetőképes kereslet: a hallgatók leginkább olyan képzésekre jelentkeznek, amelyek összköltsége nem haladja meg a 150 ezer forintot, és havonta nem jelentenek 25-30 ezer forintnál nagyobb kiadást. A CNC forgácsolók képzése kivétel: ezt a szakképesítést 8-12 hónap alatt, körülbelül 250-300 ezer forintért lehet megszerezni, az elhelyezkedési esélyek azonban itthon és külföldön is jók.

A tíz legnépszerűbb OKJ-tanfolyamra előképzettség nélkül, alapfokú végzettséggel vagy 8-10 osztály elvégzése után is lehet jelentkezni – kivétel a logisztikai ügyintézői és a kereskedő-boltvezetői képzés.

A tíz legnépszerűbb OKJ-s tanfolyam
©

„A felnőttképzés küszöbön lévő átalakítása alaposan átformálta a jelentkezésekben eddig megfigyelhető, szezonális trendeket: míg korábban a tanfolyami jelentkezéseknél egyértelműen kimutatható volt a február-márciusi, illetve az augusztus-szeptemberi csúcsidőszak, addig a jelentkezések az idén már jobban eloszlanak a felnőttképzők által nyújtott szinte folyamatos akcióknak és kedvezményes jelentkezési lehetőségeknek köszönhetően” – kommentálta az adatokat Andrási Tamás, a melyiksuli.hu oktatásközvetítő oldalt üzemeltető Online Service Selector Kft. ügyvezetője.