szerző:
Eduline

Beleszámít-e az OKJ az állami ösztöndíjas félévekbe? Milyen esetekben kaphattok többletpontot a szakképesítésért? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Egy OKJ-s képzés után is ingyenesen tanulhatnék tovább? Úgy is lehetséges ez, ha a képzés nem feltétlen kötődik a kiválasztott szakhoz?

Az OKJ-s képzések nem számítanak bele az állami ösztöndíjas félévek számába, így egy ilyen elvégzése után ugyanannyi ideig járhattok ingyenesen egyetemre, főiskolára. Ez abban az esetben is igaz, ha más szakterületen tanultok tovább. Ugyanakkor, ha az alap- vagy osztatlan képzés kapcsolódik az OKJ-shoz, a szakképesítésért 24 többletpontot kaphattok, ha az emelt szintű vagy felsőfokú, és erről a képzési terület intézményei közösen így határoztak - erről itt találtok információt.

Az első OKJ-s szakképesítéseteket ingyen szerezhetitek meg a korotoktól és attól függetlenül, hogy van-e már diplomátok. 21 éves korig nappali tagozaton is, utána pedig esti vagy levelező képzésben szerezhettek OKJ-s végzettséget. A részleteket itt találjátok, a képzésekkel kapcsolatos összes cikkünket pedig itt olvashatjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!