szerző:
Eduline

Utánajártunk, melyek a 2012-es pótfelvételi legnépszerűbb képzései, összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat az őszi érettségiről és az új KRESZ-ről. A hét legfontosabb oktatási hírei.

Még három nap, és kiderül, milyenek a ponthatárok az idei pótfelvételin
©

Megvannak a pótfelvételi legnépszerűbb képzései

Több mint 9400-an jelentkeztek az idei pótfelvételire, az alapszakok közül a gazdálkodási és menedzsment (669 jelentkező), az osztatlan képzések közül a jogász (610 jelentkező), a mesterszakok közül pedig a Master of Business Administration (72 jelentkező) volt a legnépszerűbb. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Indul a jelentkezés az őszi érettségire

Már csak két hétig lehet jelentkezni az őszi érettségire, ezért összeszedtük, mit érdemes tudni a vizsgatípusokról, a választható tárgyakról és a szabályokról. Összefoglalónkat itt találjátok.

Bútorbalhé az ELTE legnagyobb kollégiumában

Ötszáz ELTE-s hallgató tanévkezdése került veszélybe, a felsőoktatást is érintő közbeszerzési stop miatt - hiába kérvényezte külön az egyetem - nem vásárolhatnak bútorokat a Kőrösi Csoma Sándor Kollégium önerőből felújított épületeibe. A hallgatók demonstrációt szerveztek, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár azonban még csütörtökön közölte, hogy az ELTE megkapja a közbeszerzési engedélyt. Összefoglalónkat itt és itt olvashatjátok.

Orbán: minimálisra kell csökkenteni az államilag finanszírozott helyek számát

Bár az állami ösztöndíjakat nem tudják teljesen kiiktatni, a számukat minimálisra kell csökkenteni - mondta Orbán Viktor szombaton, a kőszegi Tranzit - Fesztivál a határon nevű rendezvényen. Az új rendszer kiépítésének dátumát firtató kérdésre azt válaszolta: ő sürgeti, de Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár inkább két lépésben szeretné bevezetni. A teljes cikket itt olvashatjátok el.

Módosították a KRESZ-t

Változtatni kell az autósiskolák tananyagán, miután a kormány rábólintott a KRESZ módosítására: tilos lesz a lézerblokkoló, "biztonsági folyosót" kell alkalmazni a dugóban. A változásokról bővebben itt olvashattok.