szerző:
Eduline

Nyelvi és kulturális érdekességek, tőzsdeelemzés, valamint Viszockij különleges nyelvi és zenei világa várja egyebek...

Nyelvi és kulturális érdekességek, tőzsdeelemzés, valamint Viszockij különleges nyelvi és zenei világa várja egyebek közt szeptember 28-án, a Kutatók éjszakáján a Budapesti Gazdasági Főiskolán az érdeklődőket.

"Egy idegen kultúrában számtalan olyan szituációba csöppenhet az ember, amikor merő jó szándékból óriási bakit követ el. A Nyelvi és kulturális érdekességek: tudni illik, hogy mi illik - magyar bakik német kultúrközegből című előadás egy  csokorra való bakit szeretne átnyújtani az érdeklődőknek, hogy miközben megmosolyogják a példákat, elgondolkodjanak a kultúrák közötti különbségeken" - olvasható az ismertetőben.

Szó esik majd a tőzsdei elemzés titkairól, megtudhatják például a látogatók, hogy mi a különbség a technikai és a fundamentális elemzések között. Zenés műsorral kísért ismeretterjesztő előadással is készül a főiskola Vlagyimir Viszockij máig népszerű költői munkásságáról.

"A legendás művész az elmúlt időszak orosz költészetének egyik szimbolikus alakja és emblematikus figurája volt. Szókimondó előadói stílusa, valamint dalainak különleges nyelvi és zenei világa munkásságát egyre inkább az érdeklődés középpontjába állítja a fiatalabb korosztály körében is. Az előadás egyebek közt Viszockij sajátos költői munkásságát, a művész népszerűségének alakulását halálától egészen napjainkig, valamint a magyar kulturális életben elfoglalt helyét hivatott bemutatni. A programban közreműködik: Sipos Mihály, Viszockij egyik legismertebb magyarországi előadója" - mutat rá az ismertető.

Hetedik alkalommal rendezi meg az idén a Tempus Közalapítvány a Kutatók éjszakáját, amelynek a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány az egyik társszervezője. Az Európai Bizottság támogatásával 2005 óta Európa-szerte megvalósuló egész napos, fesztiváljellegű esemény célja a tudomány és a kutatói pálya népszerűsítése. Előzetes regisztráció és a részletes programkínálat www.kutatokejszakaja.hu honlapon, valamint a Facebookon.