szerző:
Eduline

Idén májusban és júniusban több mint 70 ezer diák érettségizik, a vizsgára jelentkezők száma azonban folyamatosan csökkent az elmúlt években. Itt vannak a legfrissebb adatok.

©

Összesen 73 400 végzős középiskolás érettségizik idén májusban. Rajtuk kívül - közölte az Oktatási Hivatal - 37 300-an tesznek legalább egy tárgyból valamilyen típusú érettségi vizsgát (például előrehozott vagy pótló, ismétlő, szintemelő vizsgát). Azonban az érettségizők száma évről évre csökkent. Bár egy év alatt kétezerrel nőtt a vizsgázó diákok száma, a korábbi évekhez képest folyamatosan csökken a számuk.

©
Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Július 11-ig pótolhatjátok a felvételihez szükséges dokumentumokat

Július 11-ig tölthetitek fel az e-felvételi rendszerébe azokat a dokumentumokat, amelyeket február 15-e után szereztetek meg - hívja fel a figyelmet a Felvi. „Fontos tudni, hogy a benyújtott dokumentumok feldolgozási folyamaton esnek át, amely néhány napot vesz igénybe - ez a folyamat nyomon követhető a dokumentum státuszán.

Itt vannak a legfrissebb adatok: ennyien jelentkeztek emelt szintű érettségire az elmúlt években

Idén több, mint 70 ezer diák érettségizik májusban, a vizsgára jelentkezők száma azonban folyamatosan csökkent az elmúlt években. Itt vannak a legfrissebb adatok. Összesen 73 400 végzős középiskolás érettségizik idén májusban. Rajtuk kívül - közölte az Oktatási Hivatal - 37 300-an tesznek majd legalább egy tárgyból valamilyen típusú érettségi vizsgát (például előrehozott vagy pótló, ismétlő, szintemelő vizsgát).