szerző:
MTI

A mostani rendszerben már nem kell külön felvételi eljáráson átmenniük a diákoknak, ha felsőoktatási intézménybe szeretnének bejutni, és ez megalapozottabb képet nyújt a tudásukról, mint a régi metódus - mondta Stéger Csilla, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese szerda délután az M1 aktuális csatornán.

©

Az elnökhelyettes szerint az érettségit nagyon komoly minőségbiztosítás mellett állítják össze, majd szakértő bizottságok tesztelik csoportos mintavétel segítségével.

A 2017-es felvételi ponthatárok teljes listáját itt találjátok.

"Tehát azt gondolom, hogy ezek az eredmények, amelyek érettségi alapúak, sokkal megalapozottabban mérik a jelentkezők tudását (...), mint például egy beszélgetés egy éppen aktuális témában egy oktatóval" - mondta. Hozzátette, ugyanakkor a művészeti szakokon még mindig van felvételi, amely szükséges.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy az előző rendszerben érettségizett jelentkezők eredményei középszintűnek felelnek meg, ezért - ha valaki olyan szakra szeretne bejutni, amely megköveteli - újra kell vizsgáznia emelt szinten az érintett tárgyakból. Idén egyébként 75 éves a legidősebb felvételiző - közölte.

A 2017-es felvételi ponthatárokról itt találjátok legfrissebb cikkeinket.