szerző:
Eduline

Szigorít a felvételi feltételein a Bécsi Egyetem: több szakon keretszámokat határoztak meg, ha ennél többen...

©

Szigorít a felvételi feltételein a Bécsi Egyetem: több szakon keretszámokat határoztak meg, ha ennél többen jelentkeznek a képzésekre, a diákoknak vizsgázniuk kell. Közgazdaságtanra 533, nemzetközi közgazdaságtanra 794, népgazdaságtanra 415, biológiára 1290, gyógyszerészetre 686, táplálkozástudományra 698, informatikára 252, üzleti informatikára 109, pszichológiára 500, újságírásra 1123 hallgatót vesznek fel - közölte a Magyar Diákok Egyesülete.

Ha más szakra pályáztok, vagy ha ezekre a képzésekre a keretszámnál kevesebben jelentkeznek, biztosan elkezdhetitek a tanulmányaitokat szeptemberben (a B2-es szintű német nyelvvizsga minden esetben feltétel).

A Bécsi Egyetemen 2012-ben 146 magyar elsőéves kezdte el tanulmányait. Az osztrák egyetemeken gyakorlatilag ingyen, 17 euróért tanulhatnak a külföldi hallgatók, a felsőoktatási intézmények elfogadják a magyarországi érettségit, és nincsen hallgatói szerződés sem. Melyik osztrák egyetemeken tanulnak még szívesen a magyar diákok? A Magyar Diákok Egyesületének statisztikájáról itt olvashattok.