szerző:
Eduline

Ha túl sok válaszlehetőséget adtatok meg olyan feladatnál a földrajzérettségin, ahova egyébként csak egy kellene, pontot veszíthettek.

©

Azoknál a feladatoknál, ahol a lehetséges helyes válaszok számánál a vizsgázó több megoldást ad meg, felesleges elemenként 1 pontot kell levonni - derül ki a javítási-értékelési útmutatóból.

Ezért ha valamiben nem vagytok biztosak, akkor is jobban jártok, ha csak egy választ írtatok, még akkor is, ha az lehet, hogy rossz. Jó hír azonban, hogy azért mínuszba nem kerülhettek egyetlen feladatnál sem.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Itt vannak a 2018-as érettségi tételei földrajzból

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2018-as emelt szintű érettségi témaköreit földrajzból. Az Oktatási Hivatal több tantárgyból, köztük földrajzból is nyilvánosságra hozta a 2018-as emelt szintű témaköröket. A témakörök mellett a közép- és az emelt szintű vizsga követelményeihez kapcsolódó topográfiai fogalmakat is megtaláljátok, valamint az egyéb fogalmakat.