szerző:
Eduline

Az országban idén valamivel több mint 700 ezer diák fog érettségizni - ezért lekapcsolják az internetet.

©

A netet a következő napokban rendre le fogják kapcsolni a délelőtti órákban, mert így próbálják megakadályozni, hogy az érettségi tételek és megoldásaik idő előtt, vagy még a vizsga közben kiszivároghassanak - írja a 444.hu.

2016-ban hatalmas érettségi botrány volt az országban, mert a tételek már a vizsgák előtt vagy közben kiszivárogtak, így gyorsan terjedni kezdtek a megoldások is. Erre tekintettel tavaly a kormány arra kérte az internetszolgáltatókat, hogy a vizsgák idejére korlátozzák a közösségi média elérhetőségét. Az önkéntes korlátozás viszont nem működött, úgyhogy idén szimplán a főkapcsolót tekerték el.

A Facebookot mint a legnépszerűbb közösségimédia-platformot az érettségi teljes idejére elérhetetlenné tették. 

A hatóságok biztosra mennek, a net lekapcsolásán túl az ország kétezer vizsgaközpontjában fémdetektorokat is felszereltek, hogy minden kommunikációs eszközt elkobozhassanak az érettségizőktől.

Mi történik, ha semmit sem tudtok mondani a kihúzott tételről az érettségin?

Hány pontot szerezhet a szóbeli érettségin az a vizsgázó, aki póttételt húz? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Milyen esetben kötelezhetnek arra, hogy póttételt húzzak a középszintű szóbeli érettségin? És hogyan pontoznak, ha póttételt kell húznom?