szerző:
Eduline

Hány pontot kaphattok a nyelvvizsgáért a 2015-ös felvételin? Mi a helyzet akkor, ha két középfokútok is van? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

©

Gondolkodom, hogy inkább felsőfokú nyelvvizsgát csináljak-e angolból, vagy középfokút a második nyelvemből. Melyikkel járok jobban a felvételin?

A 2015-ös felvételin is maximum 40 többletpontot kaphattok a nyelvvizsgáért: 28 pont jár a középfokú (B2), komplex nyelvvizsgáért, 40 pedig a felsőfokú (C1), komplex nyelvvizsgáért. Így akkor is csak 40 pontot kaphattok, ha két középfokútok van: ha már közel vagytok a felsőfokhoz, érdemesebb lehet azt megpróbálni.

Ugyanabból a nyelvből csak egy nyelvvizsgáért kaphattok pluszpontot, ha pedig ugyanabból a nyelvből emelt szintű érettségitek és nyelvvizsgátok is van, csak az egyikért jár pont. Ha a sajátos nevelési igényű jelentkező igazolni tudja, hogy nem tudja letenni a komplex nyelvvizsgát, a szóbeliért vagy írásbeliért is megkaphatja a 28, illetve 40 pontot. A 2015-ös pontszámítási szabályokról itt olvashattok részletesen, a felvételivel kapcsolatos legfrissebb cikkeinket pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!