szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

2020-ban több szakon is komolyan csökkentek az előzetes ponthatárok, és a felvételizők nagy örömére idén sem változtak sokban. Mutatjuk, kiknek kell megugrani ezeket a ponthatárokat.

Kereskedelem és marketing, kommunikáció- és médiatudomány, anglisztika, általános orvosi, gazdálkodási és menedzsment, szabad bölcsészet - többek között ezeken a szakokon vannak 2021-ben is előzetes ponthatárokat.

A tavalyi csökkentés után - akkor 400 pontban maximalizálták az előzetes ponthatárokat -, idén sincsen 400-nál magasabb előzetes ponthatár.

Ebben a táblázatban megnézhetitek, melyik szakokon és hány ponttal kel számolnotok:

Ezeket a ponthatárokat azoknak a felvételizőknek kell megugraniuk, akik a listában szereplő szakokra jelentkeznek. Nem számít melyik egyetemen jelöltétek meg a képzést, minden esetben vonatkozik rátok. Az érintett 40 szakon csak azok szerezhetnek állami ösztöndíjas helyet, akik elérik ezt a ponthatárt.

Előzetes vagy végleges? Az elmúlt években többször volt példa arra, hogy az előzetes ponthatárokon változtattak a ponthatárhúzáskor, a legtöbbször a jelentkezők száma és teljesítménye miatt pár ponttal emelkedett a limit, de arra is volt már példa, hogy a végleges ponthatár alacsonyabb lett.

Arról, hogy mi a különbség az előzetes és a minimumponthatár között, itt írtunk le mindent.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!